24 apríla, 2024

Prezidentka odvolala Hegerovu vládu

Prezidentka Zuzana Čaputová odvolala v Prezidentskom paláci vládu premiéra Eduarda Hegera. Stalo sa to po tom, ako parlament vo štvrtok vyslovil tejto vláde nedôveru.

Prezidentka zároveň musela Hegerovu vládu v zmysle Ústavy SR dočasne poveriť vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu.

Hlava štátu žiada dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera i ďalších politických reprezentantov k prijatiu krokov, aby Národná rada SR najneskôr do konca januára 2023 prijala všetky potrebné rozhodnutie smerujúce k predčasným parlamentným voľbám.

Je zrejmé, že takáto vláda nemôže zabezpečovať všetky potrebné kompetencie a je teda jednoznačne vládou dočasnou. Z reakcií politických lídrov po včerajšom rozhodnutí Národnej rady SR je taktiež zrejmé, že tu nie je politická vôľa na zostavení novej vlády s podporou a legitimitou parlamentu,“ poznamenala.

https://www.bulvarky.sk/rozkos-v-podobe-zimneho-sexu/

Za pád vlády hlasovalo 78 poslancov, 20 bolo proti, dvaja sa zdržali a dvaja nehlasovali. Na odvolanie vlády bolo potrebných 76 hlasov, návrh teda tesne prešiel. Poslanecký klub OĽaNO sa na hlasovaní nezúčastnil.

Šokujúci moment nastal v Prezidentskom paláci, kde sa objavil Igor Matovič. Ten prišiel podať vlastnú demisiu, ktorú aj podpísal, ale vzápätí ju vytrhol z rúk pracovníka.

Líder Sme rodina Boris Kollár avizoval, že politické strany sa budú musieť dohodnúť na predčasných voľbách. Konať by sa podľa neho mali najneskôr v júni, ešte lepší termín vidí v máji.

https://www.bulvarky.sk/tragedia-male-3-mesacne-dievcatko-zabil-modny-doplnok-ktory-mame-vsetci-doma/